veelgestelde vragen

standaardvragen

 • Zijn jullie verbonden aan bepaalde kerk of organisatie?

  Nee, we zijn een zelfstandige werkgroep die draait op vrijwilligers uit verschillende kerken.

 • Hoe ziet een bijeenkomst van de ontmoetingsgroep eruit?

  Er is een vast onderwerp, dat van tevoren bekend is. Er zijn twee begeleiders aanwezig om het gesprek te leiden. Zij zijn zelf ook christelijk en lesbisch, homo, bi of transgender. Verder wordt de avond samen ingevuld met de jongeren die aanwezig zijn. Hun vragen en wensen staan centraal.

 • Ik komt uit Drenthe, Friesland of Overrijssel. Ben ik ook welkom op de ontmoetingsgroep?

  Ja hoor, onze activiteiten zijn in de stad Groningen, maar iedereen is welkom. Het is alleen voor jezelf verder reizen.

 • Zijn christenen boven de 30 ook welkom bij Jonge Vlinders?

  Nee, Jonge Vlinders is specifiek bedoeld voor jongeren en jongvolwassenen tot 30 jaar. Ben je christen, ouder dan 30, dan verwijzen we je door ChristenQueer. Dit is een landelijke christelijke LHBTI-beweging die ook een gespreksgroep heeft in Noord Nederland.

 • Is Jonge Vlinders alleen voor christenen?

  Ja, Jonge Vlinders is een plek waar jonge christenen geloofsvragen kunnen bespreken en medechristenen kunnen ontmoeten. Ben je niet christelijk, maar wel jong en (misschien) lesbisch, homo, bi of transgender, kijk dan eens bij The Box. Zij hebben groepen in Groningen en Assen.

 • Wat bedoelen jullie met LHBT+?

  LHBT is de afkorting van lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgender. Het plusteken voegen we toe omdat er ook andere seksuele en genderminderheden zijn, die ook welkom zijn bij Jonge Vlinders. Denk bijvoorbeeld aan jongeren die aseksueel, queer, non-binair, panseksueel of questioning zijn. Zij zijn allemaal ook van harte welkom bij Jonge Vlinders, maar het wordt teveel om steeds elke groep op te noemen.

stel je eigen vraag

volg ons op facebook