veelgestelde vragen

standaardvragen

 • Zijn jullie verbonden aan bepaalde kerk of organisatie?

  Nee, wij zijn een zelfstandige organisatie die draait op vrijwilligers uit diverse kerken. Jonge Vlinders is een initiatief van Solidair Groningen & Drenthe, en gaat na twee jaar zelfstandig verder.

 • Hoe ziet een bijeenkomst van de ontmoetingsgroep eruit?

  Er is een vast onderwerp, dat van tevoren bekend is. Er zijn twee begeleiders aanwezig om het gesprek te leiden. Zij zijn zelf ook christelijk en lesbisch, homo, bi of transgender. Verder wordt de avond samen ingevuld met de jongeren die aanwezig zijn. Hun vragen en wensen staan centraal.

 • Ik komt uit Friesland of Overrijssel. Ben ik ook welkom op de ontmoetingsgroep?

  Ja hoor, wij richten ons vooral op Groningen en Drenthe, maar iedereen is welkom. Het is alleen voor jezelf verder reizen.

 • Zijn christenen boven de 30 ook welkom bij Jonge Vlinders?

  Nee, Jonge Vlinders is alleen voor jongeren en jongvolwassenen tot 30 jaar. Ben je christen, ouder dan 30 en (misschien) lesbisch, homo, bi of transgender, dan is Contrario of de CHJC misschien iets voor je. Zij zijn allebei met een groep actief in Noord Nederland.

 • Is Jonge Vlinders alleen voor christenen?

  Ja, Jonge Vlinders is een plek waar jonge christenen geloofsvragen kunnen bespreken en medechristenen kunnen ontmoeten. Ben je niet christelijk, maar wel jong en (misschien) lesbisch, homo, bi of transgender, kijk dan eens bij The Box.

 • Wat bedoelen jullie met LHBT+?

  LHBT is de afkorting van lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgender. Het plusteken voegen we toe omdat er ook andere seksuele en genderminderheden zijn, die ook welkom zijn bij Jonge Vlinders. Denk bijvoorbeeld aan jongeren die aseksueel, queer, non-binair, panseksueel of questioning zijn. Zij zijn allemaal ook van harte welkom bij Jonge Vlinders. Maar het wordt teveel om steeds elke groep op te noemen.

stel je eigen vraag

volg ons op facebook