tips seksuele diversiteit

informatie

jongAflevering van het EO-programma Jong waarin twee jonge christelijke homo's aan het woord komen.

naar de video

uit de kastAflevering van het KRO-programma Uit de Kast waarin een christelijke student zijn opa, oma en christelijke studentenvereniging vertelt dat hij op jongens valt.

naar de video

boekenLijst met alle Nederlandstalige non-fictie boeken over het christelijk geloof en homoseksualiteit.

naar de lijst

geloven in de liefdeWebsite met tips voor christelijke jongeren die homo of lesbisch zijn. Dit is de jongerensite van de organisatie Verscheurd.

naar de website

gespreksgroep voor oudersChristelijke vereniging Contrario heeft een gespreksgroep voor ouders met een kind die homo of lesbisch is. Deze bijeenkomsten zijn niet in de regio.

naar het artikel

organisaties

CHJCVereniging voor christelijke homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgenders. De CHJC heeft leden uit alle christelijke stromingen. Er is een maandelijke groep actief in Noord-Nederland. Op hun website vind je informatie over wat de Bijbel en kerken zeggen over homoseksualiteit.

naar de website

COCCOC Groningen & Drenthe heeft een werkgroep Geloof en Religie. Deze werkgroep richt zich op alle religies en organiseert lezingen, regenboogvieringen en een vrouwengroep.

naar de website

WijdekerkGroep christenen die betrokken zijn bij geloof, seksuele diversiteit en gender diversiteit. Op hun website vind je ervaringsverhalen, een overzicht van veilige kerken en van activiteiten op het gebied van geloof en LHBT.

naar de website

ContrarioChristelijke vereniging voor homo’s en lesbiennes. Contrario heeft een gespreksgroep in Noord-Nederland. Op hun website vind je onder meer informatie over coming out.

naar de website

VerscheurdGroep christenen die open in gesprek willen gaan over homoseksualiteit. Op hun website vind je informatie en ervaringsverhalen.

naar de website

LKPHet LKP is de landelijke Koepelorganisatie van christelijke LHBT+ organisaties.

naar de website

Katholieke homopastoresHet WKHP is het landelijke werkverband van homoseksuele priesters, religieuzen en anderen die pastoraal werkzaam zijn in de rooms-katholieke kerk.

naar de website

stel je vraag