tips genderdiversiteit

voor christelijke transgenders

Brochure (gratis te downloaden)In 2017 heeft de Protestantse Theologische Universiteit de brochure Transgender, geloof en kerk uitgebracht. Deze is bedoeld als inleiding op het onderwerp voor geloofgemeenschappen, pastores en andere naasten van trans*personen

brochure downloaden

zelfhulpgroep ZwolleHet is even wat verder weg, maar in Zwolle is er een zelfhulpgroep Transgender & Geloof. Onder leiding van een gereformeerde dominee komt deze elke maand bijelkaar. De groep is niet speciaal gericht op jongeren en heeft dan ook vaak wat oudere deelnemers.

naar de website

YouTube filmpjesSerie van 90 Engelstalige YouTube filmpjes over transgender identiteit en de Bijbel door een christelijke transgender (FTM).

naar YouTube

BoekIn 2019 verscheen het boek Wondermooi, zoals U mij gemaakt hebt: Handreiking voor gelovige transgenders en werkers in de kerk
In dit boek komen gelovige transgenders zelf regelmatig aan het woord en delen ze hun ervaringen. Ook biedt het boek een toelichting op termen en begrippen, Bijbelstudies en materiaal voor kringwerk.

boek bestellen

tips WijdekerkTips hoe je als christen goed om kunt gaan met transgenders in je omgeving. Door een vrijwilliger van Wijdekerk, een groep christenen betrokken bij seksuele en genderdiversiteit.

naar het artikel

organisaties

ChristenQueerLandelijke christelijke LHBTI-beweging die streeft naar gelooft in een wereld waarin LHTBI-ers zich veilig weten en LHBTI- jongeren opgroeien in volledig acceptatie door hun families en kerken. ChristenQueer heeft leden uit alle christelijke stromingen. Er is een maandelijke groep actief in Noord-Nederland.

naar de website

COCCOC Groningen & Drenthe heeft een werkgroep Geloof en Religie. Deze werkgroep richt zich op alle religies en organiseert lezingen, regenboogvieringen en een vrouwengroep.

naar de website

WijdekerkGroep christenen die betrokken zijn bij geloof, seksuele diversiteit en gender diversiteit. Op hun website vind je ervaringsverhalen, een overzicht van veilige kerken en van activiteiten op het gebied van geloof en LHBT.

naar de website

LKPHet LKP is de landelijke Koepelorganisatie van christelijke LHBT+ organisaties.

naar de website

LCC Plus ProjectenAlliantie van christelijke lhbt-organisaties die projecten ontwikkeld om de sociale acceptatie van homoseksualiteit in christelijke kring te bevorderen. Jonge Vlinders is door hen gesubsidieerd.

naar de website

meld je aan