tips genderdiversiteit

voor christelijke transgenders

brochure PthUIn 2017 heeft de Protestantse Theologische Universiteit de brochure Transgender, geloof en kerk uitgebracht. Deze kun je gebruiken als kennismaking met het onderwerp, of om aan andere christenen uit te leggen wat het betekent om transgender te zijn.

brochure downloaden

zelfhulpgroep ZwolleHet is even wat verder weg, maar in Zwolle is er een zelfhulpgroep Transgender & Geloof. Onder leiding van een gereformeerde dominee komt deze elke maand bijelkaar. De groep is niet speciaal gericht op jongeren en heeft dan ook vaak wat oudere deelnemers.

naar de website

YouTube filmpjesSerie van 90 Engelstalige YouTube filmpjes over transgender identiteit en de Bijbel door een christelijke transgender (FTM).

naar YouTube

organisaties

CHJCVereniging voor christelijke homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgenders. De CHJC heeft leden uit alle christelijke stromingen. Er is een maandelijke groep actief in Noord-Nederland. Op hun website vind je informatie over wat de Bijbel en kerken zeggen over homoseksualiteit.

naar de website

COCCOC Groningen & Drenthe heeft een werkgroep Geloof en Religie. Deze werkgroep richt zich op alle religies en organiseert lezingen, regenboogvieringen en een vrouwengroep.

naar de website

WijdekerkGroep christenen die betrokken zijn bij geloof, seksuele diversiteit en gender diversiteit. Op hun website vind je ervaringsverhalen, een overzicht van veilige kerken en van activiteiten op het gebied van geloof en LHBT.

naar de website

meld je aan